11.000 euro ingezameld voor vrijzinnig humanistisch konvooi

Vrijzinnig humanisten vertrekken met volle wagens naar Pools-Oekraïense grens

Zondag 13 maart vertrekt een vrijzinnig humanistisch konvooi naar de Pools-Oekraïense grens om hulpgoederen en medisch materiaal af te leveren. deMens.nu, vzw Vergeet de kinderen niet! en Centre d'Action Laïque deden daarvoor een oproep om 3.000 euro in te zamelen zodat medisch materiaal aangekocht kon worden. Na drie dagen werd er meer dan 11.000 euro ingezameld.

Met dat geld kunnen vier bestelwagens gevuld worden met levensnoodzakelijk materiaal voor Oekraïense vluchtelingen. Medewerkers van de drie organisaties zullen zondagavond aan een twee dagen durende tocht beginnen naar het Poolse Medyka, vlak aan de grens met Oekraïne. Nadat het materiaal ter plekke is uitgedeeld, zullen een aantal vluchtelingen mee kunnen rijden naar België.

Ook het Universitaire Ziekenhuis van Brussel en de dienst Tandheelkunde van de Vrije Universiteit Brussel leverden hun bijdrage. De medicatie die door hen werd gedoneerd, vertrekt zondagavond mee met het konvooi.

Deze rit zal de eerste zijn uit een reeks van heen- en terugreizen. We vragen dus om nog niet te stoppen met doneren, alle bijdragen blijven welkom. Storten kan nog steeds zeer eenvoudig op het volgende rekeningnummer: BE 55 9734 2242 6344

Doneer zelf ook materiaal

Mensen brachten ook eigen hulpgoederen binnen in het huisvandeMens in Brussel. Door de grote toestroom aan materiaal stelt deMens.nu vanaf maandag 14 maart alle huizenvandeMens in Vlaanderen en Brussel open als inzamelpunten voor hulpgoederen.

Meer info vind je op www.demens.nu/huisvandemens

Momenteel is er een grote nood aan het volgende: verbanden, spuiten, infusen, NaCl, paracetamol, ibuprofen, isobetadine, bloedstelpende medicijnen, antibiotica, hemostatische middelen maar ook babyvoeding, melkpoeder, natte doekjes, maandverband, kaarsen, pampers, thermodekens, handschoenen, mutsen, kousen, rugzakken, thermische kledij, skikleren, slaapzakken, voedselconserven, kant en klare maaltijden ...

Philipp Kocks

Philipp Kocks

Directeur communicatie, deMens.nu

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over deMens.nu

deMens.nu vertegenwoordigt Nederlandstalige vrijzinnig humanistische verenigingen in Vlaanderen en Brussel. Het is een koepelvereniging van vrijzinnig humanistische verenigingen, huizenvandeMens en ontmoetingscentra. Samen met Centre d’Action Laïque (CAL) vertegenwoordigt deMens.nu de vrijzinnige humanistische gemeenschap in België. deMens.nu is lid van Humanists International en van European Humanist Federation (EHF).

Neem contact op met

Brand Whitlocklaan 87 bus 9 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

027358192

[email protected]

demens.nu