Advies voor lentefeesten en Feesten Vrijzinnige Jeugd n.a.v. het coronavirus

Aansluitend bij de adviezen van de overheid en meer bepaald ook de richtlijnen van het Departement Onderwijs, adviseren deMens.nu en het Humanistisch Verbond om alle vrijzinnige feesten gepland in de periode vanaf nu tot het einde van de paasvakantie (dus tot en met 19 april) niet te laten doorgaan. Dit is geen prettige maatregel die bovendien heel wat praktische problemen met zich zal meebrengen, maar het zou onverantwoord zijn om in deze omstandigheden niet al het mogelijke te doen om de gezondheidsrisico’s voor alle betrokkenen te beperken.

Over de feesten die plaatsvinden na 19 april zullen we de komende weken tijdig communiceren. We volgen de situatie op de voet en zullen de afweging om feesten al dan niet te laten doorgaan maken rekening houdend met de deskundige adviezen ter zake, en vanzelfsprekend vooral in het belang van de gezondheid van onze kinderen, hun familieleden en alle betrokken organiserende vrijwilligers.

Alternatieven voor alle feestelingen die daardoor hun vrijzinnig feest moeten missen, worden momenteel onderzocht. Het zou ondenkbaar zijn om het bij afstel te houden.

 

Philipp Kocks

Philipp Kocks

Directeur communicatie, deMens.nu

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over deMens.nu

deMens.nu vertegenwoordigt Nederlandstalige vrijzinnig humanistische verenigingen in Vlaanderen en Brussel. Het is een koepelvereniging van vrijzinnig humanistische verenigingen, huizenvandeMens en ontmoetingscentra. Samen met Centre d’Action Laïque (CAL) vertegenwoordigt deMens.nu de vrijzinnige humanistische gemeenschap in België. deMens.nu is lid van Humanists International en van European Humanist Federation (EHF).

Neem contact op met

Brand Whitlocklaan 87 bus 9 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

027358192

[email protected]

demens.nu