De Inzichten met Jill Peeters

Zondag 7 november om 12.15 uur

Herhaling: maandag 8 november om 14.20 uur en zaterdag 13 november om 11.25 uur.

Klimaatexpert Jill Peeters is de gast van Nic Balthazar. Ze werd geografe en weervrouw en stichtte "climate without borders". Ze blijft wandelen op het klimaatpad en haar missie is de mensen in beweging te krijgen.

"We moeten vertrekken vanuit de mens. Hoe kunnen we dat doen? Door de dingen met elkaar te verbinden, met de mens, met de natuur. Daaraan ben ik volop aan het werken" ,

Of: "We zitten in een complex chaotisch systeem, we moeten er leren naar kijken en van daaruit de dingen oplossen. Regeneratief denken is zo een manier. Kijken naar de context, de verbindingen. Als mens kunnen wij een positieve impact hebben."

Filosoferen op zondag met Jill Peeters

"De mooiste vondst is dat wat je niet zocht", "Duurzaam leven is een contradictio in terminis", "Je kan de wereld niet veranderen zonder onze manier van denken te veranderen", "Waarom doen slimme mensen domme dingen", "Je reist niet om aan te komen, maar om onderweg te zijn" ... zijn enkele levensinzichten die aan bod komen.

'De Inzichten' op Eén is een reeks van diepgaande gesprekken met inspirerende gasten. Het programma werd samen met deMens.nu ontwikkeld als vrijzinnig humanistisch alternatief op de televisie naast de erediensten.

De opnamen van de afleveringen vinden plaats in Tour & Taxis te Brussel.

Foto's ©Joke Goovaerts

Herbekijk

Gasten tot nu toe waren: actrice en juriste Lien Van de Kelder, politicoloog Jonathan Holslag, filosoof en wiskundige Jean Paul Van Bendegem, strafpleiter Christine Mussche, fertiliteitsexperte Petra De Sutter, oorlogsverslaggever Rudi Vranckx, humorist Geert Hoste, oncoloog Wim Distelmans, gynaecologe Marleen Temmerman en VUB-rector Caroline Pauwels.

De vorige afleveringen zijn nog steeds online beschikbaar. Ze zijn integraal te bekijken op VRT NU of te beluisteren op de website van één.be als podcast.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over deMens.nu

deMens.nu vertegenwoordigt Nederlandstalige vrijzinnig humanistische verenigingen in Vlaanderen en Brussel. Het is een koepelvereniging van vrijzinnig humanistische verenigingen, huizenvandeMens en ontmoetingscentra. Samen met Centre d’Action Laïque (CAL) vertegenwoordigt deMens.nu de vrijzinnige humanistische gemeenschap in België. deMens.nu is lid van Humanists International en van European Humanist Federation (EHF).

Neem contact op met

Brand Whitlocklaan 87 bus 9 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

027358192

[email protected]

demens.nu