De inzichten van Geert Hoste

Zondagochtend 3 november 2019 om 11 uur op Eén.

Herhaling: maandag 4 november om 14.20 uur en zaterdag 9 november om 11.25 uur.

"Ik heb humor altijd gebruikt als een verdedigingsmiddel. Als ik werd aangevallen, maakte ik er een grap van", zegt Geert Hoste.

In de vierde aflevering van De inzichten is Geert Hoste de gast van presentator Nic Balthazar. Met zijn eindejaarsconferences was hij 25 jaar lang een soort nationaal humorinstituut. Zijn televisieprogramma’s staan in de top 10 van de meest bekeken televisie-uitzendingen aller tijden. Maar wist je ook dat hij de drijvende kracht is achter de oprichting van het mensenrechteninstituut?

"Mensenrechten zijn belangrijker dan het verkeersreglement", "Het individu maakt het verschil", "Humor dient als verdediging en niet als aanval", "Het komt goed" zijn enkele inzichten die besproken worden.

De inzichten op Eén is een reeks van diepgaande gesprekken met inspirerende gasten. Het programma werd samen met deMens.nu ontwikkeld als vrijzinnig humanistisch alternatief op de televisie naast de erediensten.

De vorige afleveringen van De inzichten met VUB-rector Caroline Pauwels, gynaecologe Marleen Temmerman en oncoloog Wim Distelmans zijn terug te vinden op de themasite ‘wereldbeeld’ van Canvas via www.canvas.be/wereldbeeld en zijn integraal te bekijken op VRT NU of te beluisteren op www.een.be als podcast.

 

Foto's © Joke Goovaerts

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over deMens.nu

deMens.nu vertegenwoordigt Nederlandstalige vrijzinnig humanistische verenigingen in Vlaanderen en Brussel. Het is een koepelvereniging van vrijzinnig humanistische verenigingen, huizenvandeMens en ontmoetingscentra. Samen met Centre d’Action Laïque (CAL) vertegenwoordigt deMens.nu de vrijzinnige humanistische gemeenschap in België. deMens.nu is lid van Humanists International en van European Humanist Federation (EHF).

Neem contact op met

Brand Whitlocklaan 87 bus 9 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

027358192

[email protected]

demens.nu