De inzichten van Marleen Temmerman

Zondag 5 mei, 10u20 op Eén

De inzichten is een nieuwe reeks van lange gesprekken (40 min.) met figuren uit het Nederlandse taalgebied die hun levensvisie en opvattingen weergeven.

Het is een reeks van diepgaande interviews met inspirerende gasten die vanuit hun levenservaring een inkijk in de inzichten in het leven geven. De gesprekspartners van presentator Nic Balthazar brengen verhalen met waarden waar het vrijzinnig humanisme voor staat: autonomie en zelfbeschikkingsrecht, vrijheid van meningsuiting, belang van de wetenschap, solidariteit, emancipatie, gelijkwaardigheid, verdraagzaamheid, geloof in de maakbaarheid van de mens … Vier maal per jaar is Nic Balthazar een luisterend oor. Het programma is ontwikkeld i.s.m de vrijzinnige koepel deMens.nu.

Het programma zal integraal beschikbaar zijn op de digitale platformen van de VRT. Het is te bekijken op VRT NU, opgedeeld in 7 inzichten en te beluisteren als podcast op Eén.

 Marleen Temmerman

“Hoe rijker de samenleving, hoe minder de solidariteit” “Vrouwenrechten moeten overbodig worden” of “Geen verontwaardiging zonder actie”. Dit zijn enkele inzichten van Marleen Temmerman. Zij is professor, gynaecologe, wetenschappelijk onderzoekster, vrouwenrechtenactiviste, maar ook Mama Daktari ("mevrouw de dokter”) in Kenia. Ze deelt o.m. haar inzichten over vrouwenrechten, solidariteit, verontwaardiging, verantwoordelijkheid en geluk.

De eerste aflevering was met Caroline Pauwels (10 maart), rector van de Vrije Universiteit Brussel. Het programma blijft integraal beschikbaar op de digitale platformen van de VRT. Het is te bekijken op VRT NU, opgedeeld in 7 inzichten en te beluisteren als podcast op https://www.een.be/de-inzichten-van.

De eerste uitzending nam alvast een mooie start. Meer dan 74.000 mensen keken op zondag 10 maart naar De inzichten van Caroline Pauwels op Eén.

Bekijk ook op https://www.een.be/tv-gids

Lees ook: https://demens.nu/2019/04/29/de-inzichten/

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over deMens.nu

deMens.nu vertegenwoordigt Nederlandstalige vrijzinnig humanistische verenigingen in Vlaanderen en Brussel. Het is een koepelvereniging van vrijzinnig humanistische verenigingen, huizenvandeMens en ontmoetingscentra. Samen met Centre d’Action Laïque (CAL) vertegenwoordigt deMens.nu de vrijzinnige humanistische gemeenschap in België. deMens.nu is lid van Humanists International en van European Humanist Federation (EHF).

Neem contact op met

Brand Whitlocklaan 87 bus 9 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

027358192

[email protected]

demens.nu