"De inzichten" met Rudi Vranckx

Zondagochtend 22 maart 2020 om 10.15 uur op Eén.

Herhaling: maandag 23 maart om 14.20 uur en op zaterdag 28 maart om 11.20 uur

Op 22 maart 2016 werd ons land opgeschrikt door twee terroristische aanslagen. Waar was Rudi Vranckx op dat moment?

Vier jaar later weet hij het nog heel goed. Hij was niet op de luchthaven van Zaventem, maar had er wel moeten zijn. ​
Rudi Vranckx, al dertig jaar lang oorlogsreporter, heeft al meer geluk gehad in zijn leven. Hij heeft meer oorlogen meegemaakt dan de meeste militairen, maar het vuur in hem is nog lang niet gedoofd.

Hoe ga je om met waanzin? Ik heb ​ zoveel dingen gezien: massagraven, slachtpartijen ... Het blijft in je hoofd zitten. En toch moet je ervoor zorgen dat je de kern van menselijkheid behoudt.

"Ik hoop niets, ik vrees niets, dus ben ik vrij", ​ "Laat je hart geen steen worden", "Wie schrik heeft, krijgt ook slaag", "Stilte verlicht mijn levenspad" zijn enkele van de levensinzichten die samen met presentator Nic Balthazar besproken worden.

De inzichten op Eén is een reeks van diepgaande gesprekken met inspirerende gasten. Het programma werd samen met deMens.nu ontwikkeld als vrijzinnig humanistisch alternatief op de televisie naast de erediensten. De opname van de afleveringen in 2020 vinden plaats in De Hoorn in Leuven.

Herbekijk

De vorige afleveringen van De inzichten met Caroline Pauwels, Marleen Temmerman, Wim Distelmans en Geert Hoste in de Krook in Gent zijn integraal te bekijken op VRT NU of te beluisteren op www.een.be als podcast.

© Joke Goovaerts

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over deMens.nu

deMens.nu vertegenwoordigt Nederlandstalige vrijzinnig humanistische verenigingen in Vlaanderen en Brussel. Het is een koepelvereniging van vrijzinnig humanistische verenigingen, huizenvandeMens en ontmoetingscentra. Samen met Centre d’Action Laïque (CAL) vertegenwoordigt deMens.nu de vrijzinnige humanistische gemeenschap in België. deMens.nu is lid van Humanists International en van European Humanist Federation (EHF).

Neem contact op met

Brand Whitlocklaan 87 bus 9 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

027358192

[email protected]

demens.nu