Het Geval Galileo

Een hilarisch hoorspel over Galileo Galilei, de uitvinder van de twijfel

Vanaf woensdag 12 mei ligt ‘Het geval Galileo’ in de winkel. Een boek met hoorspel van Het Geluidshuis in opdracht van deMens.nu en Humanistische Jongeren (Hujo). Een verhaal van Paul Wauters, met muziek van Koen Brandt en met de stemmen van ondermeer Tom Vermeir en Ella Leyers, op meesterlijke wijze geïllustreerd door Mattias De Leeuw.

Met dit humoristisch, gelaagd en muzikaal luisterverhaal wilden deMens.nu en Hujo eerst en vooral de 12-jarigen bereiken die dit jaar hun Feest Vrijzinnige Jeugd vieren. Tijdens dit feest staan de jongeren stil bij de stap van het lager naar het middelbaar onderwijs, waar ze overspoeld zullen worden door kennis. In die eerste stap richting volwassenheid is het ontzettend belangrijk dat ze met een kritische en open geest de wereld van de kennis induiken. ​ Inmiddels hebben meer dan 5000 feestelingen het luisterboek al ontvangen.

Galileo Galilei, muzikant, wiskundige, geneeskunde-dropout, fysicus, astronoom, genie en koppige ezel, stelde alles in vraag in een tijd waarin zoiets vooral om problemen vragen was. Het experiment is zijn wapen om te vechten tegen oubollige en onkritische stemmen die niets liever willen dan dat alles blijft zoals het is …

Nieuwsgierig? Je vindt ‘Het geval Galileo’ vanaf woensdag 12 mei in de boekhandel, op geluidshuis.be of in de Geluidshuis-app.


Boek met CD en downloadcode voor smartphone en tablet: €19,95

Aankoop in Geluidshuis-app: €9,99

ISBN 9789079040742

Persconcact Hujo: Rik Röttger, [email protected], 0486 95 37 63

Perscontact deMens.nu: Philipp Kocks, [email protected], 0497 74 74 64

Perscontact Het Geluidshuis + aanvraag recensie-exemplaar:

Ann Desmet, [email protected], 0477 48 26 17

Katarina Martynowski, [email protected], 0494 37 94 24

Info, beeld- en geluidsmateriaal ivm het hoorspel vind je hier.

Philipp Kocks

Philipp Kocks

Directeur communicatie, deMens.nu

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over deMens.nu

deMens.nu vertegenwoordigt Nederlandstalige vrijzinnig humanistische verenigingen in Vlaanderen en Brussel. Het is een koepelvereniging van vrijzinnig humanistische verenigingen, huizenvandeMens en ontmoetingscentra. Samen met Centre d’Action Laïque (CAL) vertegenwoordigt deMens.nu de vrijzinnige humanistische gemeenschap in België. deMens.nu is lid van Humanists International en van European Humanist Federation (EHF).

Neem contact op met

Brand Whitlocklaan 87 bus 9 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

027358192

[email protected]

demens.nu