Hoe vrij denk jij? Doe de test.

deMens.nu lanceert online test ‘Hoe vrij denk jij?’

Martine Jonckheere en Ivan Pecnik doen de test
Martine Jonckheere en Ivan Pecnik doen de test

Door 10 vragen in te vullen op www.hoevrijdenkjij.be kunnen mensen ontdekken hoe vrij ze denken. Vrijdenkers vertrouwen op feiten en wetenschap. De kritische blik gaat steeds gepaard met een diep respect voor de medemens en leefomgeving.

Acteurs Martine Jonckheere en Ivan Pecnik vulden als proefkonijnen de test in.

Martine Jonckheere: “Zeker met ouder worden ga je nog meer iets als een evidentie beschouwen. Je moet altijd kunnen resetten en voor uzelf denken van ‘sta toch eens wat meer stil bij de zaken die rond u gebeuren’. En durven uw mening veranderen.”

Ivan Pecnik: “Dit soort testen, dit soort momentopnames, dwingen je om na te denken: hoe hard ben ik in beweging, in welke richting zijn we aan het bewegen?”

Deze test werd ontwikkeld door deMens.nu, de koepelvereniging van Nederlandstalige vrijzinnig humanistische verenigingen in Vlaanderen en Brussel. Met dit initiatief wil men mensen doen nadenken over thema's die vrijzinnig humanisten nauw aan het hart liggen.

Binnen de campagne worden er ook verschillende evenementen georganiseerd en zijn er brochures die informeren over fake news, polarisatie en democratie. Om de test educatief in te zetten werd er een lesmap ontwikkeld.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over deMens.nu

deMens.nu vertegenwoordigt Nederlandstalige vrijzinnig humanistische verenigingen in Vlaanderen en Brussel. Het is een koepelvereniging van vrijzinnig humanistische verenigingen, huizenvandeMens en ontmoetingscentra. Samen met Centre d’Action Laïque (CAL) vertegenwoordigt deMens.nu de vrijzinnige humanistische gemeenschap in België. deMens.nu is lid van Humanists International en van European Humanist Federation (EHF).

Neem contact op met

Brand Whitlocklaan 87 bus 9 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

027358192

[email protected]

demens.nu