Humanists in the hood

donderdag 14 april om 19.30 uur BOZAR

Een meeslepende gespreksavond, waarin de Brusselse comédienne 𝗗𝗲𝗻𝗮 𝗩𝗮𝗵𝗱𝗮𝗻𝗶 (BRUZZ, De Slimste Mens Ter Wereld) met schrijver 𝗦𝗶𝗸𝗶𝘃𝘂 𝗛𝘂𝘁𝗰𝗵𝗶𝗻𝘀𝗼𝗻 (USA) praat over haar boek 'Humanists in the hood'. ​ ​ 

  • Sikivu Hutchinson (PhD) ontving in 2020 de “Harvard Humanist of the Year award” en benadert in haar boek “Humanists in the hood” de religieuze en sociale hiërarchieën van ras, geslacht, seksualiteit, klasse en status vanuit een zwart feministisch humanistisch perspectief met betrekking tot politiek, onderwijs, vrouwenrechten en LGBTQI+ rechten. 
  • Dena Vahdani is een Iraanse stand-up comedian geboren in Brussel, die over heel België toert met haar show ‘Warrior Princess’. Haar inspiratie haalt ze uit de LGBT-gemeenschap, het vluchtverhaal van haar ouders, en vrouwenrechten. 

Verwacht je aan een kritische lezing waarin inzichten worden gebracht en tools worden aangereikt om beter te doen. ​ 

We sluiten de avond af met een stand-up comedy show door Vahdani zelf. 

Info en tickets

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over deMens.nu

deMens.nu vertegenwoordigt Nederlandstalige vrijzinnig humanistische verenigingen in Vlaanderen en Brussel. Het is een koepelvereniging van vrijzinnig humanistische verenigingen, huizenvandeMens en ontmoetingscentra. Samen met Centre d’Action Laïque (CAL) vertegenwoordigt deMens.nu de vrijzinnige humanistische gemeenschap in België. deMens.nu is lid van Humanists International en van European Humanist Federation (EHF).

Neem contact op met

Brand Whitlocklaan 87 bus 9 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

027358192

[email protected]

demens.nu