Lentefeesten en feesten vrijzinnige jeugd gaan door in alternatieve vorm

Op vrijdag 30 april 2021 is er een online alternatief.

Elk jaar vieren meer dan 10.000 kinderen hun lentefeest of feest vrijzinnige jeugd. Het lentefeest viert de overgang van de kleuterschool naar de lagere school, bij het feest vrijzinnige jeugd wordt stilgestaan bij de overstap naar het middelbaar.

Voor corona vonden deze vrijzinnig humanistische feesten vaak plaats in grote en ook drukbevolkte zalen. De organisatoren voorzien deze lente veilige alternatieven, aangepast aan de Covid-19 maatregelen. Dat gaat van een coronaproof klasfeestje tot een bubbelwandeling waarbij de kinderen samen met hun ouders opdrachtjes uitvoeren.

Op vrijdag 30 april 2021 is er, net als vorig jaar, ook een online alternatief. Tijdens de interactieve huiskamerfuif ‘Feest in je kot’ worden de talenten van de feestelingen van over heel Vlaanderen en Brussel in beeld gebracht.

Groeibos

De vrijzinnig humanistische gemeenschap wil in deze moeilijke coronatijd iets extra doen voor de feestelingen. In samenwerking met Natuurpunt wordt er geld opgehaald om een groeibos aan te leggen op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel.

“Met het groeibos willen we als gemeenschap ons steentje bijdragen aan de strijd tegen klimaatopwarming,” zegt Freddy Mortier, voorzitter van deMens.nu (de koepelorganisatie van vrijzinnig humanistische organisaties in Vlaanderen en Brussel). “Klimaatopwarming is een thema waar onze jongeren, soms letterlijk, wakker van liggen. We willen onze jongeren hoop geven dat, door nu de juiste maatregelen te treffen zoals investeren in bos, ook zij én hun kinderen van een leefbare planeet zullen kunnen genieten.”

De feestelingen en hun familie zijn welkom om in het najaar, wanneer de coronasituatie hopelijk gevoelig is verbeterd, deel te nemen aan de lokale plantacties. Inschrijvingen hiervoor starten vanaf september (let op: beperkte plaatsen).

www.feestinjekot.be

https://iksteun.natuurpunt.be/project/29506

Feest in je kot wordt georganiseerd door deMens.nu, het Humanistisch Verbond, Hujo, Fakkeltjes, Samenspel en RIKZ.Z.

Meer info: Bert Goossens (0471 02 42 97 - [email protected])

Interesse voor een lokale reportage? Wij kunnen specifieke contactgegevens aanleveren.

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over deMens.nu

deMens.nu vertegenwoordigt Nederlandstalige vrijzinnig humanistische verenigingen in Vlaanderen en Brussel. Het is een koepelvereniging van vrijzinnig humanistische verenigingen, huizenvandeMens en ontmoetingscentra. Samen met Centre d’Action Laïque (CAL) vertegenwoordigt deMens.nu de vrijzinnige humanistische gemeenschap in België. deMens.nu is lid van Humanists International en van European Humanist Federation (EHF).

Neem contact op met

Brand Whitlocklaan 87 bus 9 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

027358192

[email protected]

demens.nu