Levenslessen na je studies

Live adviessessies voor pas afgestudeerden

Veel studenten kampen met kleine en grote vragen over het leven na hun studies. Afgelopen jaar waren er voor jongeren weinig kansen om hier samen over te praten. Omdat je bij PXL alles kan leren, wil Vrijzinnig Limburg en huisvandeMens Hasselt ook hier haar schouders onder zetten en organiseren we op dinsdag 11 mei een livesessie met dé specialisten ter zake.

Wat doe je met je eerste loon? Ga je een woning kopen of huren? En hoeveel mag dat kosten? Ga ik kunnen sparen met een minimumloon? Kortom: wat mag je verwachten van het échte leven? Samen met onze specialisten gaan we je hier tijdens een livesessie alles over vertellen. We geven je praktische handvaten, maar ook de mogelijkheid om je persoonlijke vragen te stellen.

Goeroe van het Geld en bekende tv-kop, Paul D’Hoore, komt als eerste aan de beurt. Als Belgiës bekendste financieel journalist weet hij alles over sparen en beleggen. Daarna zal niemand minder dan Sven Damen haarfijn uitleggen hoe het nu zit met huren en kopen. Professor Damen heeft zich gespecialiseerd in dit thema en kan je dus perfect vertellen wanneer het verstandig is om een woning te kopen en hoeveel dat nu eigenlijk echt kost. En wat doet die notaris eigenlijk? Stel professor Damen al je vragen. Als afsluiter ontdekken we met Carl Geubbelmans dit nieuwe hoofdstuk in je leven. Wat betekent het voor jou om op je eigen benen te staan en welke vaardigheden heb je hiervoor nodig? Carl begeleidt elke dag mensen op zoek naar zingeving en betere mentale weerbaarheid in het huisvandeMens Lommel.

Elke sessie duurt een kwartier en wordt gevolgd door een Q&A. We zorgen ook voor een chat zodat je zowel onderling als met de organisatie in gesprek kan gaan. Zet het meteen in je agenda: dinsdag 11 mei om 19u.

MEER INFO

Vragen of opmerkingen? Contacteer Jana Peeters, 

[email protected]

0485 38 69 16

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over deMens.nu

deMens.nu vertegenwoordigt Nederlandstalige vrijzinnig humanistische verenigingen in Vlaanderen en Brussel. Het is een koepelvereniging van vrijzinnig humanistische verenigingen, huizenvandeMens en ontmoetingscentra. Samen met Centre d’Action Laïque (CAL) vertegenwoordigt deMens.nu de vrijzinnige humanistische gemeenschap in België. deMens.nu is lid van Humanists International en van European Humanist Federation (EHF).

Neem contact op met

Brand Whitlocklaan 87 bus 9 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

027358192

[email protected]

demens.nu