"M² – Maak een einde aan menstruatiearmoede"

Project: Schilders op bezoek

Onder het overkoepelend project “M² – Maak een einde aan menstruatiearmoede” aangestuurd door de Vrouwenraad, werken deMens.nu en de huizenvandeMens een aantal projecten uit in Vlaanderen en Brussel rond menstruatiearmoede en menstruatieschaamte. ​ De projecten zijn zowel educatief, sensibiliserend als taboedoorbrekend en inspirerend.

Lancering project: ​ Schilders op bezoek

Omdat er vanuit de vanuit de samenleving nog steeds signalen komen dat er hoge nood is aan meer educatie en bewustmaking rond menstruatie, menstruatie-armoede en menstruatie-schaamte, lanceerde het CGSO (Centrum voor Geboorteregeling en Seksuele Opvoeding), lidvereniging van deMens.nu, een educatieve box met als titel 'Schilders op bezoek'.

Cindy Ramon, coördinator Vormingsprojecten CGSO: “De box ‘Schilders op bezoek’ heeft als doel om te informeren, sensibiliseren en de komende generaties de juiste kennis en vaardigheden aan te reiken om bewuste keuzes te kunnen maken. We willen begeleiders of leerkrachten de nodige tools in handen geven om het brede thema rond menstruatie bespreekbaar te maken met hun leerlingen of cliënten.” ​ 

De doelgroep? Leerkrachten en begeleiders van kinderen of jongeren tussen 10 en 14 jaar en begeleiders/ leerkrachten uit het bijzonder onderwijs.

Naast de didactische middelen (infofiche, begeleidershandleiding, menstruatiecup, herbruikbaar maandverband, demonstratieslip, menstruatiespons, een kwartetspel, etc.) die men in de box terugvindt is er ook een speciale website ontwikkeld (www.schildersopbezoek.be) waar leerkrachten en begeleiders interactieve methodieken kunnen downloaden.

De educatieve box kan je bestellen via www.schildersopbezoek.be voor de prijs van 15€ (inclusief een gratis 3 uur durende nascholing om met de box aan de slag te kunnen ) Na betaling kan de box worden afgehaald in één van de HuizenvandeMens in Vlaanderen of Brussel. De box is ook ter ontlening te krijgen bij de HuizenvandeMens ( didactische bibliotheek )

Meer info? ​ Kijk hier of volg de projecten ​ www.deMenstruatiearmoede.nu

Contactpersoon CGSO

Cindy Ramon, Coördinator Vormingsprojecten

[email protected]

0479/82 78 33

CGSO vzw | ​ Liefde kan je leren!

Koningin Elisabethlaan 92

8000 Brugge

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over deMens.nu

deMens.nu vertegenwoordigt Nederlandstalige vrijzinnig humanistische verenigingen in Vlaanderen en Brussel. Het is een koepelvereniging van vrijzinnig humanistische verenigingen, huizenvandeMens en ontmoetingscentra. Samen met Centre d’Action Laïque (CAL) vertegenwoordigt deMens.nu de vrijzinnige humanistische gemeenschap in België. deMens.nu is lid van Humanists International en van European Humanist Federation (EHF).

Neem contact op met

Brand Whitlocklaan 87 bus 9 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

027358192

[email protected]

demens.nu