PERSBERICHT: nczedenleer.be

Een splinternieuw platform voor leerkrachten niet-confessionele zedenleer

1 september 2020

Met nczedenleer.be lanceert de RIKZ.Z (de Raad voor Inspectie & Kwaliteitszorg niet-confessionele Zedenleer) en deMens.nu een overkoepelend digitaal ondersteuningsplatform voor alle leerkrachten niet-confessionele zedenleer.

Ga naar nczedenleer.be

Het platform heeft verschillende functionele onderdelen die de leerkracht NCZ ondersteunen bij het aanmaken en voorbereiden van lesmateriaal, het voorbereiden van vrijzinnige feesten, het beheer van abonnementen van vrijzinnige verenigingen ter ondersteuning van de klaspraktijk, het beheren van documenten en nog meer. Dit platform ondersteunt de leerkracht NCZ, zowel individueel als gezamenlijk als (lerende) gemeenschap.

Vandaag, op 1 september gaan we namelijk een hoogst ongewoon schooljaar in, met voortdurende afwegingen en richtlijnen om een goed evenwicht te vinden tussen veilig naar school en het aanbieden van kwalitatief onderwijs. Het staat alleszins vast: het wordt een schooljaar met verschillende scenario’s.

Voor de RIKZ.Z, de inspectie niet-confessionele zedenleer en deMens.nu mag het voor de leerkracht zeker geen periode zijn met een overheersend gevoel van op jezelf aangewezen te zijn. De georganiseerde vrijzinnigheid is bevoorrecht met een vak als niet-confessionele zedenleer. Het is een krachtige hefboom voor een betere wereld. Leerlingen worden er zowel gevormd in gevoeligheid als in waakzaamheid. Ze leren zowel verwondering als analyse te waarderen als instrumenten om de wereld te verkennen.

Alle functies van het platform worden in de komende maanden verder uitgewerkt met de steun van de leerkrachten NCZ. Bekijk hieronder de introductievideo:

Philipp Kocks

Philipp Kocks

Directeur communicatie, deMens.nu

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over deMens.nu

deMens.nu vertegenwoordigt Nederlandstalige vrijzinnig humanistische verenigingen in Vlaanderen en Brussel. Het is een koepelvereniging van vrijzinnig humanistische verenigingen, huizenvandeMens en ontmoetingscentra. Samen met Centre d’Action Laïque (CAL) vertegenwoordigt deMens.nu de vrijzinnige humanistische gemeenschap in België. deMens.nu is lid van Humanists International en van European Humanist Federation (EHF).

Neem contact op met

Brand Whitlocklaan 87 bus 9 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

027358192

[email protected]

demens.nu