WERELDKOEPEL VAN HUMANISTISCHE ORGANISATIES IHEU WORDT ‘HUMANISTS INTERNATIONAL’

WERELDKOEPEL VAN HUMANISTISCHE ORGANISATIES IHEU WORDT ‘HUMANISTS INTERNATIONAL’

‘Humanists International’ is de nieuwe merknaam van de wereldwijde koepelorganisatie van humanistische en seculiere organisaties.

Sinds 1952 actief onder de naam ‘International Humanist and Ethical Union’ ofwel IHEU, ondergaat deze unieke internationale organisatie een opfrisssing met deze nieuwe merknaam. Humanists International heeft als wereldwijde humanistische beweging meer dan 160 leden in 80 landen en is daarmee een democratische wereldwijde vereniging van niet-religieuze mensen. Vandaag, voor het eerst in 67 jaar, verandert het zijn naam in ‘Humanists International’.

Over deze verandering werd in de afgelopen drie jaar grondig overlegd en overeengekomen tussen de leden.

Chief Executive van Humanists International, Gary McLelland, zei:

“Onze organisatie heeft een lange en trotse geschiedenis, evenals een indrukwekkend werkterrein met een impact dat veel verder gaat dan dat van vergelijkbare organisaties van onze omvang. Velen in de vereniging beseften al een tijdje dat de naam ‘International Humanist and Ethical Union’ te lang was en ouderwets klonk. We zijn daarom erg verheugd om onszelf opnieuw te lanceren als Humanists International met een frisse blik, samen met aanhoudende vooruitgang in onze structuur en strategie als de wereldwijde humanistische non-profit.

“Sinds enkele jaren staat onze organisatie financieel sterker in de schoenen, hebben we meer personeel aangenomen en zijn nieuwe toegewijde vrijwilligers verwelkomd. We zijn trots op dit groeipad, waardoor we meer en meer kunnen doen om humanistische organisaties in ontwikkelingslanden te ondersteunen, evenals risicopersonen over de hele wereld.

“Onze nieuwe look geeft ‘Humanists International’, en onze familie van leden over de hele wereld de beste kans om onze impact uit te breiden en een humanistische visie voor de wereld na te streven.”

 

Meer info:

Website: www.humanists.international

Facebook: www.facebook.com/humanistsinternational/

Twitter: twitter.com/humanistsint


 

Over deMens.nu

deMens.nu vertegenwoordigt Nederlandstalige vrijzinnig humanistische verenigingen in Vlaanderen en Brussel. Het is een koepelvereniging van vrijzinnig humanistische verenigingen, huizenvandeMens en ontmoetingscentra. Samen met Centre d’Action Laïque (CAL) vertegenwoordigt deMens.nu de vrijzinnige humanistische gemeenschap in België. deMens.nu is lid van Humanists International en van European Humanist Federation (EHF).

deMens.nu
Brand Whitlocklaan 87 bus 9
1200 Sint-Lambrechts-Woluwe