Woorden van troost

Met woordenvantroost.be lanceert deMens.nu een digitaal platform waar mensen die op zoek zijn naar troost en inspiratie, zich kunnen verdiepen in de helende werking van mooie woorden. Lezen, luisteren, kijken en praten ... Stuk voor stuk zijn het belangrijke onderdelen van het verwerkingsproces.

Aan al wie iemand is verloren. Aan al wie zijn dromen in rook ziet opgaan. Wie zijn job kwijt is. Wie zijn spaargeld ziet verdwijnen. Wie zich uit de naad werkt en tóch nog zoveel miserie moet laten bestaan. Wie zijn schaarse contacten nu helemaal kwijt is. Wie geen afscheid kon nemen. Eigenlijk: aan al wie het nodig heeft, want wie zijn wij om te selecteren en kan een opsomming eigenlijk ooit wel volstaan? 

Kunnen wij dit leed stillen? Natuurlijk niet. De dingen zijn wat ze zijn en ze zullen werk vragen om verteerd te raken. Maar dat kan mét of zonder steun. We kiezen voor dat eerste. Omdat ‘social distancing’ eigenlijk een ongelukkig gekozen woord is, nemen we fysiek afstand maar niét sociaal.

De dingen mogen dan wel zijn wat ze zijn, onze kijk bepaalt veel. Een gevoel van (h)erkenning, een nuttige tip, een troostend lied, een voedend gesprek – het kan deugd doen. Dat willen wij je heel graag geven. Onbeholpen, onvolledig, steeds in beweging maar in elk geval van harte.

(Tekst door Anne-Flor Vanmeenen)


Klik hier om naar de website te gaan.

Philipp Kocks

Philipp Kocks

Directeur communicatie, deMens.nu

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over deMens.nu

deMens.nu vertegenwoordigt Nederlandstalige vrijzinnig humanistische verenigingen in Vlaanderen en Brussel. Het is een koepelvereniging van vrijzinnig humanistische verenigingen, huizenvandeMens en ontmoetingscentra. Samen met Centre d’Action Laïque (CAL) vertegenwoordigt deMens.nu de vrijzinnige humanistische gemeenschap in België. deMens.nu is lid van Humanists International en van European Humanist Federation (EHF).

Neem contact op met

Brand Whitlocklaan 87 bus 9 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

027358192

[email protected]

demens.nu